«DigDem fungerte veldig bra»

Del

1. september gjennomførte Tromsø kommune sitt første kommunestyremøte med DigDem. Ordfører Gunnar Wilhelmsen uttalte i forkant av møtet at det kom til å bli et minnerikt kommunestyremøte.

Dette kommer til å bli et minnerikt kommunestyremøte.
Ordfører Tromsø kommune, Gunnar Wilhelmsen

Møtet gikk strålende. Politikerne var fornøyd med systemet, og ga skryt i etterkant. Det kunne også vies positive ord til at det er et Tromsøbasert selskap som har utviklet DigDem. Dette viser innovasjonskraft i Nord-Norge. Ordføreren sa at han var «spesielt fornøyd med at det er et Tromsøselskap som har levert løsningen.»

Kommunestyremøtene avholdes fysisk. DigDem er altså ikke et verktøy kun for digitale møter – det er minst like verdifullt for fysiske møter. Alle møtedeltakere er innlogget på sin profil i DigDem, og følger møtet via plattformen. Her vises oversiktlig saksliste, saksdokumenter og talerliste. Den digitale voteringen skjer også via møteplattformen. DigDem bidrar til mer oversiktlige møter med høyere kvalitet og styrkede beslutningsprosesser.

En av deltakerne deltok faktisk ikke via DigDem, da vedkommende ikke har Bank-ID. Det løste seg likevel enkelt; deltakeren stemte for og mot ved å vise tommel opp og ned. Deretter ble stemmen hans lagt inn manuelt i DigDem, slik at stemmen ble med i oversikten og resultatet.

Takk for at dere er tilgjengelige – og i nærheten.
Politisk sekretariat Tromsø kommune

Politisk sekretariat takket for god bistand i møtet. De kommenterte at det var spennende og artig å se DigDem i bruk, særlig når det gikk så bra. De folkevalgte og administrasjonen ser frem til å bli gode brukere og beherske systemet enda bedre.

Under har vi lagt ved livestreamingen fra kommunestyremøtet. I videoen ser man blant annet hvordan votering skjer og resultat vises live.

Marlene Berntsen Bråthen (Sp) Varaordfører avsluttet møtet med å si at «DigDem fungerte veldig bra».

Kontakt oss for pris og mer informasjon

Få gratis DigDem-demo

Bestill en gratis demo av DigDem for å få et innblikk i løsningen og se hvordan møter avholdes. En fra DigDem-teamet vil gi en gjennomgang og besvare dine spørsmål. Det er helt uforpliktende.

kontakt oss

Jesper Kræmer Kufaas, Salgssjef
tlf. 902 72 600
jesper@jupiter.no

Generell henvendelse
info@digdem.no